به گزارش خبرگزاری مهر، این کنفرانس در صدد سنجش میزان نیاز وحدتِ مسیحی- اسلامی به «الهیات» (Theologie) است و بر آن است که گفتمان مسیحی- اسلامی، علاوه بر جریان داشتن در میان متفکران و اندیشمندانِ دو دین، به سطح جامعه نیز تسرّی یافته است.
گردانندگان این کنفرانس در "فرهنگستان انجیلی برلین"، با اعلام اینکه اکنون مساجد اغلب بدون درگیری ساخته میشوند و در بخش آموزش نیز با استخدام کارکنان مسلمان تغییرات وسیعی به انجام رسیده، عنوان میدارند که در حال حاضر در بسیاری از مناطق آلمان، زندگی اسلامی امری بدیهی به شمار میرود.
در اطلاعیه «فرهنگستان انجیلی برلین» همچنین آمده است: مباحثات مربوط به همزیستی از دیدگاه شریعت، در سیستم قانونی اروپایی و مبانی ارزشی جامعه ی اروپایی و نیز درک ما از همزیستی نشان میدهند، که هنوز هم مانند گذشته تصورات بسیار متفاوتی در این زمینه وجود دارد، بنابراین همانگونه که فرآیند همکاریِ مشترک و تلاش هر دو طرف برای تغییر میتواند و باید راهگشا باشد، هویت شخصی نیز باید نقش خود را ایفاء نماید. دین در مناسبتِ چالش هویت و ابراز صراحت و در انجام تغییر و تبدیل، نقشی محوری را به عهده دارد.
از این رو کنفرانس «در گفتمان با ابراهیم» بنا داشت تا از استدلالهای رایج مذهبی در حوزهی دیالوگ بهره بگیرد و از نتایج عملی به دست آمده بپرسد.از اینکه چه تصوراتی از دیگران برای همزیستی اجتماعی وجود دارد و این تصورات بر کدام مبانی استوار شده اند؟ و یا پرسشهایی از این دست که مسیحیان و مسلمانان چگونه دیالوگ را از سنت الهیاتی خود بر میگیرند و چگونه آنها را تغییر میدهند؟
در فراخوان «فرهنگستان انجیلی برلین» برای شرکت در این همایش همچنین عنوان شده: «در چشماندازهای امروز، از ابراهیم (ع) مکرر در مکرر بهعنوان پدر ایمان یاد میشود، تا یک مبنای مذهبی مشترک به دست آید. این امر باید بهعنوان خاستگاه مدنظر قرار گیرد و به موازاتِ بررسی وضعیت مسلمانان در آلمان، اوضاعِ مسیحیان در کشورهایی با اکثریت سکنه مسلمان نیز مورد گفتگو قرارگیرد.»
نظر شما